Arkivbild Foto: TT

Majoriteten har åter ström i Västervik

Publicerad

Ett stort strömavbrott drabbade Västervik vid 15-tiden på tisdagen. Felsökning pågick under eftermiddagen och vid 18-tiden meddelade Eon att alla kunder utom tre återfått strömmen.

Det var vid 15-tiden som ca 280 kunder till Eon fick strömavbrott i Västervik.

– Det pågår en felsökning. Det kan vara en gren på en ledning, men inget bekräftat än, men det har varit väderorsaker tidigare, berättade  Stina Albing kommunikationschef på Eon.

Omfördelade strömmen

Eons driftcentral försökte koppla om strömmen för att avhjälpa felet. Vid 16:15-tiden var det 209 kunder som fortfarande berördes.

Först strax efter klockan 18 kunde Eon meddela att majoriteten av kunderna fått strömmen åter. Då var det endast tre kunder som inte återfått strömmen.

– Vi räknar med att alla problem ska vara åtgärdade klockan 20. Jag vet inte riktigt vad som orsakat strömavbrottet men jag tror att det har varit lite väderrelaterat säger Stina Albing kommunikationschef på Eon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer