”Det är helt magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT gav sig ut på delfinjakt, här ser du resultatet.

Människor fortsätter att flockas till bryggan i Pataholm för att få en glimt av delfinerna, som i går blev rikskända efter bland annat SVT Nyheters rapportering.

Vårt team återvände till platsen för att i dag komma ännu närmare de simmande djuren. Och de tog hjälp av en riktig expert, Kerstin Möller, som med sin kajak är en av dem som fått allra mest närkontakt.

Delfiner i Östersjön

– Jag har hållit på i tre veckor. Vi trodde de var borta i fem-sex dagar, men sen kom de tillbaka, berättar hon för SVT:s reporter Karin Ahlgren.

– Jag var ute kvart i sex i morse. De kom inte då, men nu är det full gång och de showar för oss, fortsätter Kerstin Möller.

Kamera på kajaken

Hon har låtit SVT sätta en kamera på hennes kajak och gett sig ut igen. Vår reporter Karin Ahlgren väntar med spänning.

– Det känns jättepirrigt. Jag har sett delfinerna hoppa och skutta så jag blivit alldeles knäsvag, berättar hon.

Vad tror du att vi får se på bilderna?

– Jag tror att vi får se hoppande delfiner alldeles framför kajaken.

Hur är stämningen på platsen i dag?

– Det är underbart väder och tjockt med människor. Det fyller på fler och fler hela tiden. Bland annat har ett äldreboende kört hit med de gamla för att de ska få se.

– Ingen ser något annat än delfinerna. Att det flög förbi en havsörn som var det ingen som såg, avslutar Karin Ahlgren innan hon återgår till delfinjakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Delfiner i Östersjön

Mer i ämnet