Foto: TT

Tandläkare misstänks ha rotfyllt utan diagnos

Uppdaterad
Publicerad

En tandläkare i Nybro misstänks ha rotfyllt patienters tänder utan att det funnits diagnos eller symtom. Nu anmäls tandläkaren till inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det är Försäkringskassn som anmäler tandläkaren. Enligt anmälan har tandläkaren återkommande brister i vård och journalföring som medfört patientskada och bristande patientsäkerhet. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Vill ha tillsyn

De skriver bland annat att många patienter har haft flera kariesangrepp men att det sällan ses någon insats för att stoppa kariesutvecklingen. De skriver också att tänder behöver rotfyllas påfallande ofta efter att de har blivit preparerade av tandläkaren.

Ingen förbättring

Försäkringskassan menar att de vid flera tillfällen har påpekat att det har varit brister i journalföringen men att det trots det inte har blivit någon förbättring.

Försäkringskassan vill nu att IVO gör en tillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.