Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Anna Tenje (M): ”Jag beklagar polisens beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) vidhåller sin tidigare kritik mot att tillåta böneutrop i Växjö.

– Jag vidhåller min tidigare ståndpunkt. Jag tror inte att böneutrop kommer att stärka integrationen i Växjö, utan snarare riskerar att dra isär Växjö ännu mer och bidra till fler motsättningar i ett läge där det redan finns motsättningar. Så jag beklagar att polisen drar den här slutsatsen.

TT: Varför tror du det?

– Det finns inte böneutrop på så många ställen i Sverige. Det tror jag är av en anledning. De muslimska församlingarna har ofta själva landat i slutsatsen att det går att kommunicera med sina medlemmar på andra sätt som inte sticker ut lika mycket. Jag vill också vara tydlig med att om Svenska kyrkan satt upp en bandspelare på domkyrkan och proklamerat ut Guds budskap så hade jag varit negativ till det också. Jag gillar det sekulära samhället och försvarar gärna det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Böneutrop i Växjö

Mer i ämnet