I klippet kan du se biskopens kritik mot pandemilagen.

Biskop Fredrik Modeus: ”Klokt och välbetänkt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö stifts biskop Fredrik Modeus har deltagit i den offentliga debatten om böneutrop. Hans utgångspunkt har varit människors rätt att få uttrycka sin tro i ett demokratiskt samhälle.

I motsats till Växjös kommunalråd Anna Tenje (M) så tror biskop Fredrik Modeus att böneutropet kommer att påverka integrationen positivt. Han säger samtidigt att han har respekt för att dagens beslut väcker känslor och frågor och att människor tänker olika.

Tar religionsfriheten för given

– Framförallt är jag glad över att beslutet visar att religionsfriheten gäller brett i vårt land. Vi tar lätt religionsfriheten för given, men den som kan sin historia vet att vi inte kan göra det. Religionsfriheten är viktig att värna såväl för oss kristna som för andra, kommenterar Fredrik Modeus i ett skriftligt uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.