Kalmarpolitikern Thoralf Alfsson. Foto: TT

Thoralf Alfsson (SD) petas från kommunstyrelsen av egna partiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas gruppledare Thoralf Alfsson i Kalmar petas nu från sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen efter att ha skrivit olämpliga kommentarer på Facebook.

Sverigedemokraten Toralf Alfsson, förlorar platsen som ledamot i kommunstyrelsen i Kalmar. Alfsson är gruppledare och partiets mest kända namn i Kalmar och blev personvald både till kommun och landsting, det rapporterar Östra Småland.

Orsaken till att Sverigedemokraterna valde att inte låter Alfsson ta plats i kommunstyrelsen är att han för närvarande utreds internt av partiet efter att han uttryckt sig rasistiskt i ett inlägg på Facebook under valrörelsen. Det var i samband med att en politisk motståndare fällt grova sexuella kommentarer om Jimmy Åkesson på Facebook under valrörelsen som Alfsson svarade med samma ton och skrev: ”gör oss svenskar en tjänst. Återvandra till ditt hemland, ditt riktiga land, där ni knullar era mammor.”

Kalmar

Raderade inläggen

Kommentarerna togs bort och Alfsson har förklarat sitt beteende med att han var stressad och uppjagad.

–  Jag lackade ur. Det var direkt olämpligt att uttrycka sig så. Alla inlägg är nu raderade, sa Thoralf Alfsson (SD) till SVT Nyheter den 9 september.

Beslutet fattades vid ett extrainsatt medlemsmöte under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet