Foto: Bild ur polisens förundersökning

Tjuvfiskerättegången är slut – åklagaren kräver fängelse för alla

Publicerad

Rättegången med den så kallade tjuvfiskeligan är slut. Åklagaren vill ha fängelse för samtliga nio åtalade.

I dag onsdag avslutades rättegångsförhandlingarna i tjuvfiskehärvan där nio personer står åtalade. Enligt åtalet har flera ton med fisk och kräftor dragits upp ur småländska sjöar för att sedan säljas på fiskeauktioner.

LÄS MER: Nio personer åtalas i tjuvfiskeligan

Yrkar på fängelse

Åklagaren yrkar på fängelse i ett och ett halvt år för den person hon anser vara huvudman i ”tjuvfiskeligan”. För de övriga åtalade personerna yrkar hon på fängelse av olika kortare längd.

”Inte gjort något brottsligt”

Det har varit många personer inblandade i rättegångsförhandlingarna. Nio åtalade och därmed nio försvarsadvokater. Advokaten för personen som åklagaren anser är huvudman i åtalet säger att hans klient inte har gjort något brottsligt och därför ska frikännas.

Advokaten har ännu inte pratat med sin klient efter att rättegången avslutats och vill därför inte säga något om åklagarens yrkande eller om hur rättegången har varit.

LÄS MER: Misstänkta tjuvfiskeligans egna bilder

I morgon torsdag beslutar tingsrätten om de åtalade kommer fortsätta vara häktade i väntan på dom – eller om de släpps på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tjuvfiskehärvan i Sydsverige

Mer i ämnet