Torsås kommun öppnar stödlinje för att stötta kommuninvånarna under coronakrisen. Foto: Agneta Gustavsson

Torsås öppnar egen stödlinje för invånarna

Publicerad

Torsås kommun startar en egen stödlinje för att stötta kommunens invånare under coronakrisen.

– Det är en del i kommunens arbete för att förebygga oro och ångest, och även suicid i den här situationen, säger Anna Wägbring som är folkhälsosamordnare i kommunen.

Stödlinjen, som öppnar idag, riktar sig specifikt till kommunens invånare och ska fungera som en första kontakt för dem som mår dåligt, eller dem som är närstående till någon som mår dåligt, till följd av coronapandemin.

Personer som hör av sig kan få samtalsstöd och någon att prata med, samt bli hjälpta med var de ska höra av sig för att få fortsatt hjälp. Det kan handla om andra kommunala verksamheter eller hjälpfunktioner som ligger utanför kommunens regi, exempelvis jourhavande präst, jourhavande företagslots eller andra hjälporganisationer.

Socialtjänsten i Torsås kommun öppnar även en egen stödlinje för kommunens barn och unga till följd av coronakrisen. Dit kan barn vända sig direkt om de känner oro eller rädsla för pandemins effekter, utan att att behöva gå via en förälder eller annan vuxen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet