Foto: Carl Carlert

Kraftig kollision mellan husvagnsekipage och bil

Uppdaterad
Publicerad

En krock med en husvagn och två bilar inblandade kunde slutat betydligt värre. Enligt räddningstjänsten var det det totalt fyra personer inblandade i olyckan och ingen behövde föras till sjukhus.

Det var vid lunchtid på fredagen som olyckan inträffade på väg 25 strax utanför Alvesta.

Enligt räddningstjänsten hade husvagnsekipaget fått punktering och stannat vid vägkanten. Men bilisten bakom uppmärksammade inte detta och krockade rakt in i husvagnen.

Ingen allvarligt skadad

Tre personer som färdats i bilen med husvagnen stod då utanför i diket och var inte direkt inblandade i olyckan men blev vittne till kollisionen.

I bilen som krockade in i husvagnen färdades en ensam förare som klarade sig undan med lindriga skador.

– Han undersöktes av sjukvårdspersonal på platsen men behövde aldrig följa med till sjukhuset. Men det skulle kunna ha gått avsevärt mycket värre, så det är vi tacksamma för, säger Jalle Karlsson insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Kilometerlånga köer

Samtliga fordon har fått bärgas från platsen. Vägsträckan där olyckan inträffade är enkelfilig med mitträcke och det bildades därför långa köer under räddningsarbetet. Det fanns samtidigt inga alternativ till att leda om trafiken.

– Det var lite komplicerat med bärgningen eftersom det var enkelfiligt där och när vi kom fram var det redan någon kilometer lång kö och de fick stå där i en och en halv timme tyvärr, säger Jalle Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.