Brandhelikoptrarna har åter fått rycka in Foto: TT

Fortsatt arbete med att släcka branden utanför Fliseryd

Uppdaterad
Publicerad

En större brand bröt under måndagen ut i trakterna kring Fliseryd i Mönsterås kommun. Först sent på kvällen var den inringad.

Tre brandhelikoptrar har varit på plats för att assistera räddningstjänsten. Vid 21.30-tiden avslutade de sin del av släckningsarbetet och återvände till sin bas i Växjö.

– Det blir för mörkt för dem att arbeta då, säger inre befäl Jan Karlsson på räddningstjänsten i Mönsterås.

20 personer från räddningstjänsten är på plats vid branden som man räknar sträcker sig över en yta på ungefär tio hektar.

Takten går ner under natten

Slangsystemet är färdigställt och det manuella släckningsarbetet för att ringa in branden kommer att påbörjas, enligt räddningstjänsten. 

– Branden beräknas vara inringad inom några timmar. Men takten på släckningsarbetet kommer gå ner under natten och upptas med full kraft igen på morgonen, sa Jan Karlsson på måndagskvällen.

Vid 22-tiden på måndagskvällen hade helikoptrarna efter flera timmar av vattenbombning lyckats stoppa ytterligare spridning. Under natten till tisdag fanns ett tiotal personer på plats för att jobba med släckningen och under tisdagen planeras styrkan öka till tjugo personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.