Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Olof Eriksson, anläggningschef, på tre frågor om ishaveriet i Oskarshamn som orsakade en lång matchpaus. Foto: Bildbyrån

Tre frågor om iskaoset i Oskarshamn – SHL-match avbröts

Uppdaterad
Publicerad

Isen i Oskarshamns hockeyarena har havererat tre matcher i rad. I lördags var det värre än vanligt, då fick SHL-matchen avbrytas i en timme. Nu har kommunen, som äger arenan, bara sex dagar på sig att fixa isen till nästa hemmamatch.

IK Oskarshamn tog emot Luleå på hemmaplan på lördagen. Redan i första perioden fick matchen avbrytas.

– En bit av isen längs sargen lossnade tidigt i matchen och vi vet inte vad det beror på. Vi tror det är kopplat till luftis, säger Olof Eriksson, anläggnings- och arenachef.

Oskarshamn

Vaktmästarna jobbade i en timme med att fixa isen, och det var ovisst för spelarna om matchen kunde fortsätta.

– Det kräver, ursäkta ordvalet, att man är kylig när man gör det här. Det kräver att man låter det ta tid, det blir inget bra om man stressar. Om vi ska se en ljuspunkt i den här historien så klarade personalen av att reda ut situationen och det är jag stolt över, säger Olof Eriksson.

Ishallen ägs och drivs av Oskarshamns kommun, som därmed ansvaret för isens kvalitet.

I klippet ovan svarar anläggningschefen på tre frågor om den senaste tidens iskaos.

Snålar inte på el

Kommunen har fått en saftigare elräkning för anläggningen under hösten. Kommunen har, som tidigare år, försökt spara lite ström genom att inte kyla isarna fullt ut under nattetid. Enligt Olof Eriksson har energieffektiviseringen inget att göra med den havererade isen i nuläget.

– När det är match sparar vi aldrig på krutet när det kommer till isen. Det är ingen som sitter och rattar och snålar. Risken är lika stor att det är det motsatta problemet, att isen är för kall, säger Olof Eriksson.

Luleå vann till slut matchen 4-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet