En kille i 16-årsåldern blev skjuten i huvudet i Kalmar i helgen. Foto: Sandra Carlsson/SVT

Tre tonåringar anhållna efter mordförsöket på Norrliden

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen anhölls en person misstänkt för mordförsök. Nu har ytterligare två personer anhållits misstänkta för anstiftan till försök till mord efter skjutningen i stadsdelen Norrliden i Kalmar under söndagskvällen.

Under det senaste dygnet har tre personer anhållits efter skottlossningen utanför Coop i stadsdelen Norrliden under söndagskvällen.

– Den ena personen är misstänkt för försök till mord och två är anhållna på anstiftan till försök till mord, säger Olof Bråve som är lokalpolisområdeschef i Kalmar kommun.

Skjutningar i Kalmar

Skjutningen inträffade strax efter 19 på söndagskvällen och en pojke fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Under tisdagen flyttades han till Linköping för fortsatt vård. 

Alla är underåriga

De tre anhållna är alla underåriga, det vill säga mellan 15-18 år, och hemmahörande i Stockholmsområdet. Om de är kända av polis sedan tidigare vill Olof Bråve i nuläget inte kommentera.

Om skottlossningen har koppling till tidigare skjutningar är enligt Olof Bråve för tidigt att veta.

– Det är en av sakerna som vi nu ska utreda, säger han till SVT.

KLIPP: Ylva hjälpte skjutna tonåringen i Kalmar: ”Han hade änglavakt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ylva Comet berätta om kvällen då hon tog hand om tonåring som blev skjuten i Norrliden, Kalmar. Foto: Sandra Carlsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet