Oskarshamnsserien Eagles fjärde säsong är nominerad till Kristallen. Foto: Gabriel Mkrttchian/SVT

Fjärde säsongen av Eagles kan få stort tv-pris

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att den fjärde säsongen av ungdomsserien Eagles, som utspelar sig i Oskarshamn, är nominerad till det svenska tv-priset Kristallen. Men för att ta hem priset måste serien slå tittarnas favoritprogram Young Royals.

Den fjärde säsongen av tv-serien Eagles, som släpptes i slutet av januari, är nominerad till det svenska tv-priset Kristallen. Serien tävlar i den nya kategorin årets unga dramaserie.

Fem serier är nominerade i kategorin. Förutom Eagles är Dör för dig, Heartbeats, Threesome och tittarnas favoritprogram Young Royals också nominerade i kategorin.

Andra nomineringen för serien

Priset delas ut på en tv-sänd gala som TV4 anordnar i början av september.

Men det här är inte den första gången som serien blir nominerad till priset. År 2020 nominerades seriens andra säsong i kategorin årets tv-drama.

– Det är verkligen en dröm som blir sann. Tänkt att Eagles, vår lillla serie har blivit så stor, sa producenten Alexandra Thönnersten då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.