Bygglov för tredje skissen på Växjö station och kommunhus lämnades in under onsdagen. Foto: Skanska/Sweco

Här är nya skissen på Växjö kommunhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu lämnas det tredje förslaget för Växjös nya station och kommunhus in för bygglov. – Det blir ett hus vi kommer vara stolta över, säger projektledaren Ove Dahl.

– Vi fick många synpunkter på det tidigare förslaget och bestämde oss för ett nytt, säger projektledaren Ove Dahl.

De största skillnaderna i de nya skisserna är fyra fasadförändringar, en för den inre fasaden och tre för den yttre glasfasaden. Byggnaden återfår en dubbelfasad med ett större inslag av glas och en stomme i trä med anpassningar för brandskydd, miljöklassning och detaljplan.

Projektledare Ove Dahl och Daan Cedergren på Sweco. Foto: Carin Emenius/SVT

”En väldigt bra produkt”

– Vår förhoppning är självklart att det här ska uppfattas som att vi nu har hittat en gestaltning som svarar upp mot de förväntningar och intentioner som fanns i det antagna ursprungsförslaget, berättar Daan Cedergren på arkitektfirman Sweco, som övertagit ansvaret för bygget från arkitektkontoret Whites.

– Vi är nöjda med förslaget, det har utvecklats till en väldigt bra produkt och det kommer bli ett hus vi kommer vara stolta över, säger Ove Dahl.

Beslutet för bygglovet väntas tas i byggnadsnämnden i december. Kommunhuset planeras stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

Vy från Klostergatan samt interiör på ”Växjös Vardagsrum”. Foto: Skanska/Sweco

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.