Mattias Bäckström Johansson (SD)

SD: ”Det blir ett val om flyktingmottagandet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Mattias Bäckström Johansson säger att partiet går till val på samma valmanifest som vid riksdagsvalet i september.

Mattias Bäckström Johansson (SD) tror att nyvalet kommer att handla om invandringspolitik.

– Valet blir nästan som en folkomröstning om flyktingmottagandet i Sverige. Vi som Sveriges tredje största parti vill nu få de andra partierna att ta frågan på allvar, de måste ta ställning till det här förr eller senare, vi tänker inte rösta för någon budget som inte minskar invandringen till Sverige. Det handlar om att trygga Sveriges välfärd, säger han.

Nyvalet Småland

Samma valmanifest

Mattias Bäckström Johansson säger att Sverigedemokraterna går till val på sitt budgetförslag och samma valmanifest som i valet 2014.

– Hur själva valarbetet lokalt ska gå till är inte klart än, men väderleken kommer hindra en traditionell valrörelse. Vi avvaktar utlysandet den 29 december innan vi mobiliserar oss lokalt.

Han berättar att Kalmar län är ett starkt distrikt med många partimedlemmar.

– Vi har fått en medlemsökning på 20-25 procent på bara några månader.

Det finns dock ingen nedbruten statistik på hur många medlemmar Sverigedemokraterna i Kalmar har lokalt, och därmed på hur stor medlemsökningen är i antal medlemmar, säger han. Han tror inte att partiets riksdagslista kommer att ändras, möjligen några små förändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyvalet Småland

Mer i ämnet