Se intervjun där Harald Hjalmarsson först förnekar att han skulle ha manipulerat handlingarna – för att sedan ändra sig och förklara att det hela var ett test. Foto: SVT

Trots böter för tjänstefel – fortsatt förtroende för Hjalmarsson (M)

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen straffades moderaternas toppolitiker i Västervik med böter för tjänstefel efter att ha strukit meningar i offentliga handlingar som begärts ut. Trots det har Moderaternas fullmäktigegrupp i kommunen fortsatt förtroende för honom.

– Ja det har vi, det har inte varit diskussioner om något annat. Efter valet var han den överlägset mest kryssade av Moderaterna här så det finns ett fortsatt stort förtroende bland väljarna, säger Elin Landerdahl kretsordförande Moderaterna i Västervik.

Enligt Elin Landerdahl (M) har förtroendet i fullmäktigegruppen inte sviktat trots att förtroendefrågan aktualiserades när det nyligen stod klart att Harald Hjalmarsson erkänner brott och mottog ett strafföreläggande med böter på sammanlagt på 42 000 kronor för tjänstefel.

– Han berättade om det här innan det kom ut i media och förklarade läget och som jag tolkar det så stöttar fullmäktigegruppen honom. Frågan har inte lyfts i kommunfullmäktigegruppen. Det kan finnas enskilda medlemmar men inte i fullmäktigegruppen, säger Elin Landerdahl (M).

Tycker du själv att det är lämpligt att Harald Hjalmarsson är kvar som partiets främste representant i Västervik trots att han straffats för ett brott i sin politiska gärning?

– Ja, jag har fortsatt förtroende för honom, säger Elin Landerdahl (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slottsholmen i Västervik

Mer i ämnet