Det blir en tuff vinter för Amir Crnkic och hans personal på grund av det nya alkoholförbudet. Foto: Fanny Asplund/SVT

Vaktbolaget om beskedet: ”Intäkterna kommer vara noll”

Publicerad

På fredag, när beslutet om att krogarna inte ska sälja alkohol efter 22.00 och måste stänga 22.30 börjar gälla, minskar också efterfrågan på ordningsvakter. En som drabbas hårt är Amir Crnkic som är vd för ett vaktbolag i Kalmar.

– Under de här tre månaderna som regeln gäller, så kommer intäkterna till mitt bolag vara noll. Det påverkar mig i alla högsta grad, det kommer svida, säger Amir Crnkic .

Parallellt med vaktbolaget arbetar Amir Crnkic som undersköterska på länssjukhuset i Kalmar, vilket gör att han ser de coronarelaterade besluten från två perspektiv. Han menar att han kan förstå varför beslutet har tagits – men samtidigt var det en mörk dag för honom i onsdags.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– I onsdags vid 16-tiden när det här beslutet kom så fallerade alltihop... hela mitt liv kändes det som, säger Amir Crnkic.

Orolig för sin personal

För Amir Crnkics egen del kommer han klara sig under de här tre månaderna tack vare sitt jobb på sjukhuset, men han är orolig över sina anställda.

– Jag har ett par anställda som har det här som sitt levebröd, de får jag se till att hjälpa på något vis så de inte blir helt strandsatta.

Oklart med ersättning

Amir Crnkic önskar någon form av ekonomiskt bidrag för att rädda bolaget men att han tror att det är svårt för honom att få det eftersom han inte drivit det särskilt länge.

– Jag har drivit bolaget i ett år och åtta månader och stöden sträcker sig från början av 2019, då hade jag inte någon verksamhet. Jag kräver inte mycket i ersättning, men jag behöver hjälp för att bolaget ska överleva de här tre månaderna, säger han och fortsätter:

– Jag ska ha kvar bolaget, jag älskar det här jobbet! Att få in noll låter farligt, men det finns saker som är värre och vi kommer ta oss igenom det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet