Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tennisklubben letar nu alla möjligheter att spara på elen i den 5 200 kvm hallen. Foto: SVT Niclas Wimmerberg

Tufft för privat tennishall i Kalmar när elpriser skenar

Uppdaterad
Publicerad

Tennis- och padelklubben i Kalmar drivs i privat regi och står för sina räkningar själva. Klubben går nu ut till  personal och ber alla spara på elen. 

– Det är mycket ansträngt, säger tränaren Carl Enlund.

Klubben kan komma att få elkostnader på över en miljon kronor för 2022, vilket i så fall är mer än tre gånger mer än för 2020.

Uppmaning att spara

KTK letar nu efter alla möjligheter spara på elen i den 5 200 kvadratmeter stora hallen. Ledningen uppmanar personal och medlemmar att hålla koll och hjälpa till.

– Det kan vara allt från att släcka lampor som står och brinner i onödan till att korta ner på duschtider. Bastun planerar vi att stänga för tillfället, säger Carl Enlund som är tränare i klubben.

Nybyggd padelhall

Under pandemin utökade KTK sin verksamhet med bland annat en padelhall. De har nyligen också anställt ytterligare en padeltränare.

Finns det en risk att ni kan tvingas stänga?

– Det kan bli tufft om det fortsätter så här, men dit har vi inte kommit ännu. Vi vill ju behålla våra prisnivåer som det är men det kan bli svårt i förlängningen, säger Carl Enlund.

Kalmar Tennisklubb har över 800 medlemmar och är en av Smålands största klubbar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet