Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om man åker bil i Jönköping kommer man mötas av skyltar med ”Heja Oskarshamn”, säger Johan Sjöstrand, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn. Foto: SVT

Turismbolagets psykning inför matchen: ”Heja Oskarshamn”-skyltar i Jönköping

Publicerad

I veckan möttes HV71 och deras supportar av destinationsbolaget Attraktiva Oskarshamns heja-skyltar när de besökte Oskarshamn. På fredag kommer Jönköping mötas av liknande budskap på storbildsskärmar – men denna gång på hemmaplan.

I tisdags startade Oskarshamn psykningarna med skyltar som HV71 möttes av, något som P4 Kalmar var först med att rapportera.

IK Oskarshamn vann tisdagens match, vilket leder till att den sista avgörande kvalspelmatchen för att hålla sig kvar i SHL spelas på långfredagen i Jönköping.

Ska väcka känslor

Men psykningarna från turistbolaget i Oskarshamn tar inte stopp för att matchen spelas borta. Johan Sjöstrand och kollegorna på Attraktiva Oskarshamn har köpt annonsplats på digitala platser på skärmar runt om i hela Jönköping.

– Om man åker bil i Jönköping kommer man mötas av skyltar med ”Heja Oskarshamn”, säger Johan Sjöstrand, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn.

Han menar att skyltarna kan väcka känslor hos motståndarna, men att de inte påverkar resultatet mellan matcherna.

– Jag önskar jag kunde säga att vi påverkade vinsten i tisdags, men jag tror nog att spelarna och lagandan gjorde vinsten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.