52-årige Ulf Sandberg knivskars till döds i centrala Oskarshamn, nu sörjs han av en hel stad. Foto: privat

27-åring åtalas för mordet på Ulf Sandberg i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man åtalades på onsdagen för mordet på Ulf Sandberg i Oskarshamn i september. Han åtalas också, tillsammans med en 30-årig man, för grovt rån och försök till grovt rån.

Enligt stämningsansökan var det den 27-årige mannen som dödade Ulf Sandberg genom att han knivhögg honom i bröstkorgen mellan sju och åtta gånger. Det är han ensam som är misstänkt för mord.

Tillsammans med en 30-årig man ska 27-åringen också gjort sig skyldig till grovt rån, menar åklagaren. De båda har enligt stämningsansökan hållit fast Sandberg, omringat honom och upprepade gånger sparkat på honom när han låg ner och tagit ifrån honom hans klocka.

Oskarshamn

Återvände till platsen med en kniv

Sen ska 27-åringen ha gått i väg för att hämta en kniv. Under tiden höll den 30-årige mannen vakt och fortsatte att kräva Ulf Sandberg på pengar. Båda åtalas därför också för försök till grovt rån.

Enligt åklagaren är gärningarna att betrakta som särskilt allvarliga eftersom de varit två personer som gett sig på en ”funktionsnedsatt och fysiskt sett underlägsen man på öppen gata”.  Stora delar av händelseförloppet ska dessutom ha filmats av 30-åringen och är därför en viktig del av åklgarens bevisning.

Ulf Sandberg var en känd profil i Oskarshamn, inte minst med tanke på hans engagemang i hockeylaget IK Oskarshamn.

KLIPP: Knivdådet på Ulf Sandberg som skakade Oskarshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Sandberg, ett välkänt ansikte i Oskarshamn, blir knivhuggen mitt i stan. Två personer blir misstänkta för dådet. Här får du bakgrunden till vad som hände och hur stan reagerade på det. Foto: SVT, Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet