Trafikolycka i Lilla Hultrum utanför Aneby Foto: Tobias Marbenius

Mängder av olyckor på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Många trafikolyckor inträffade i snökaoset under fredagsmorgonen.

En person blev förd till sjukhus efter att två bilar kört in i ett träd i Lilla Hultrum strax utanför Aneby vid halv 8-tiden på fredagsmorgonen. Ingen av de inblandade ska ha blivit allvarligt skadad. Trädet är nu kapat och flyttat.

Fastnade med lastbil

På väg 31 strax utanför Nässjö stod Grzegor Dubiels lastbil fast i diket och var osäker på hur han skulle ta sig därifrån.

Stormen Sven i Småland och på Öland

– Jag har inga pengar till bärgning, och min arbetsgivare vill inte betala.

Grzegors lastbil hamnade i diket när han skulle svänga ut på riksväg 31 under fredagen. Men eftersom den saknar last lyckades den inte hålla sig kvar på vägen. Nu har han kontaktat SOS international och hoppas att någon ska hjälpa honom att komma därifrån.

Även i Rydaholm har en lastbil fastnat. Den står fastkörd i en viadukt.

Stora bekymmer i Kronoberg

Fram till klockan 15.00 på fredagen hade en mängd olyckor och träd över vägarna rapporterats in till polisen i Kronoberg.

– Det har skett ett tiotal trafikolyckor på grund av det dåliga väglaget, men ingen person ska ha kommit till skada. Vad vi har fått rapporter om så har ett tiotal träd fallit över vägar. Många lastbilar har haft problem också, både inne i Växjö och ute på E4 genom länet, säger Robert Loeffel på Kronobergspolisen.

Många olyckor även i Jönköping

Från midnatt fram till eftermiddagen hade det skett runt 35 olyckor i Jönköpings län. Dessutom hade det kommit in runt 40 rapporter om väghinder.

– 8 bilolyckor har fört med sig personskador, men det är ingen som skadats allvarligt, säger vakthavande befäl hos polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven i Småland och på Öland

Mer i ämnet