Fortsatta trafikproblem under fredagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Det är störningar i trafiken på många håll runt om i Småland. Totalt har omkring 150 fall av trafikolyckor och trafikhinder rapporterats under dygnet.

Jönköpings län

I Jönköpings län är det vid halv tio-tiden relativt lugnt. Enligt polisen har det börjat lätta på och det ska inte finnas några större störningar på vägarna.

Stormen Sven i Småland och på Öland

Klockan sju på fredagskvällen hade en buss kört i diket vid länsväg 132 mellan Aneby och Jönköping i östlig riktning. Räddningstjänst och polis är på plats och snart ska vägen vara fri igen.

På E4:an mellan Jönköping och Ulricehamn är det fortfarande vissa störningar. Vid 17:47 skedde där en trafikolycka och ett flertal lastbilar stod still och behövde bärgas. Vid niotiden på kvällen ska trafiken på E4:an flyta på bra igen, enligt polisen.

Också vid Aneby, men på riksväg 32, var det långa köer. Detta på grund av ett trafikhinder, som nu har rensats bort.

Totalt har 44 trafikolyckor och 56 andra trafikhinder rapporterats i länet under dygnet.

Kalmar och Kronobergs län

Tio över åtta hamnade en bil på taket på infarten till riksväg 23 från riksväg 25 utanför Växjö. Personen som färdades i bilen kunde självmant ta sig ur bilen. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen och i nuläget är skadeläget oklart.

En timma tidigare körde en personbil in i en stillastående lastbil och ner i diket utanför Vimmerby. Enligt polisen ska lastbilen ha stått stilla i en kurva med lyset avstängt då föraren skulle sätta på snökedjor. Även här ska ingen ha skadats.

Strax före sju fick en bil motorhaveri på Ölandsbron, men kunde strax komma av bron. Mindre köer medfördes.

På E22:an vid Lofta, norr om Gamleby, har släpet till en lastbil vält strax före femtiden. Bärgare är på väg till platsen, men trafiken ska inte ha påverkats nämnvärt av händelsen då släpet välte ut på ett gärde.

Totalt har 40 trafikolyckor och 10 andra trafikhinder rapporterats i de två länen, sedan klockan sex i morse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven i Småland och på Öland

Mer i ämnet