Foto: Johannes Tolf

Långa köer på riksväg 40

Uppdaterad
Publicerad

Det hala väglaget skapar stopp i trafiken. På riksväg 40 I östlig riktning från Ulricehamn mot Jönköping går trafiken trögt. På E4:an på gränsen mellan Jönköpings län och Kronobergs län står trafiken still.

– Det är en lång uppförsbacke öster om Ulricehamn som lastbilarna har svårt att ta sig upp för, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Köerna började redan vid fyratiden på fredagsmorgonen. Polisen uppger att man inte har hunnit med att salta och ploga, vilket har gjort att vägarna på många ställen är väldigt hala.

Stormen Sven i Småland och på Öland

– Det går fortfarande väldigt trögt, säger Christer Fuxborg.

Enligt Christer Fuxborg ska det inte ha skett någon olycka på vägen, men många lastbilar har stått still under dagen, vilket fortfarande bidrar till att trafiken går trögt.

På E4:an står trafiken still på grund av en lastbil som står över vägbanan. Enligt polisen är prognosen att trafiken ska börja flyta på igen från klockan 15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven i Småland och på Öland

Mer i ämnet