Lägenheten fick skador på ett fönster vid skottlossningen. Foto: SVT

En man häktas efter skotten i Snurrom i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Det två män som sedan i tisdags suttit anhållna misstänkta för skottlossning mot en lägenhet i stadsdelen Snurrom i Kalmar den 18 februari begärdes under fredagen häktade. Den ena av männen häktades under eftermiddagen, medan den andra släpptes på fri fot.

En 26-årig man, hemmahörande i Borgholms kommun, begärdes häktad på sannolika skäl till försök till mord. Men rätten tycket inte att räckte för det brottet. Mannen häktades i stället misstänkt för grovt vapenbrott, skadegörelse och framkallande av fara för annan. Mannen har tidigare dömts för bland annat grov misshandel och flera fall av narkotikabrott.

Hur ställer sig 26-åringen till anklagelserna?

Skjutningar i Kalmar

– Han förnekar brott, säger åklagare Kjell Janneson till SVT.

En man släpptes

Den 28-årige mannen, hemmahörande i Torsås kommun, som begärdes häktad misstänkt för medhjälp till mordförsök, släpptes under fredagseftermiddagen. Rätten tyckte inte att det fanns sannolika skäl för det brottet. Även 28-åringen är dömd för brott sedan tidigare, bland annat för brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Skotten som avlossades i Snurrom träffade en lägenhet på Värsnäsvägen och enligt polisen befann sig en person hemma. Bilder från platsen visar skador på ett fönster, men ingen blev skadad vid skjutningen.

Flera skjutningar i Kalmar 

Sedan den 11 februari då en 22-årig man hittades avliden med skottskador i huvuden på Östra Vallgatan i Kalmar har det inträffat flera skottlossningar. Den 19 februari skedde till exempel en annan skottlossning mot en lägenhet och så sent som natten mot måndag sköts en man i 25-årsåldern till döds vid Ängöleden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet