Foto: TT/Arkiv

Två nya dödsfall i covid-19 på boende i Torsås kommun

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer som med hög sannolikhet var sjuka i covid-19 har avlidit vid ett särskilt boende i Torsås kommun. Det handlar om två män i 80- respektive 95-årsåldern. Därmed har tre dödsfall i covid-19 inträffat vid boendet.

De två männen bodde liksom det första dödsfallet på ett särskilt boende i Torsås kommun, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande

– Det sker varje vecka slumpmässiga provtagningar ute på särskilda boende i samtliga länets kommuner. Hittills är det bara vid ett boende som covid-19 upptäckts i samband med dessa provtagningar. Det är de allra sköraste äldre som löper störst risk för svår sjukdom. Därför är det viktigt att besöksförbudet efterlevs och att vi tidigt upptäcker om det förekommer covid-19 på boenden, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet