Foto: SVT/Rikard Berglin

Tvisten är över – Jojjes kök ska lämna torget

Uppdaterad
Publicerad

Efter många bittra turer verkar tvisten mellan Oskarshamns kommun och Jojjes kök vara löst genom en förlikning.

Tvisten mellan gatukökets ägare Mustafa Türkkan och Oskarshamns kommun har pågått i drygt 1,5 år efter att kommunen sagt upp hyresavtalet med Mustafa Türkkan. På platsen där gatuköket ligger i centrala Oskarshamn ska det byggas parkeringsplatser.

Mustafa Türkkan skulle ha lämnat lokalerna oktober förra året men har vägrat och tvisten drevs till förhandlingar i Kalmar tingsrätt, som sa att gatuköket skulle flytta omgående och betala kommunens rättegångskostnader.

Men gatuköksägaren gav inte upp, utan överklagade saken till hovrätten. Men nu ser det inte ut att blir någon rättegång där.

Förlikning med skattemedel

Enligt lokala medier ska Mustafa Türkkan får en kompensation på 150 000 kronor och att han slipper betala kommunens rättegångskostnader – mot att han lämnar gatuköket senast den 31 december 2019.

– Jag har känt mig tvungen att säga ja, men jag accepterar det inte. Jag har investerat mycket pengar här och de anser jag att jag ska få tillbaka, så min kamp fortsätter även om jag lämnar till årsskiftet, säger Mustafa Türkkan i en kommentar till Barometern.

Förlikningen bekräftas av kommunen.

– Det stämmer att vi som parter nått en överenskommelse. Men det finns en dom i tingsrätten och därför krävs att hovrätten godkänner vår överenskommelse, säger kommundirektör Rolf Persson till tidningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jojjes kök tvingas flytta enligt dom från Kalmar tingsrätt Foto: SVT/Arkiv

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer