• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Fotbollsföreningar i Kalmar län och Kronobergs län får mest när Svenska spel delar ut pengar i förskott. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad TT

Miljonbelopp till ungdomsidrotten för att klara coronapandemin

Publicerad

Många idrottsföreningar med ungdomsverksamhet kämpar för att ta sig igenom krisen. Nu får flera av dem ett välkommet tillskott i kassan genom initiativet Gräsroten. Över en miljon delas ut till föreningar i Kronoberg och Kalmar län.

För åttonde året i rad delar Svenska spel ut pengar till ungdomsidrotten. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad men för att kunna hjälpa föreningar i en tuff tid kommer pengarna delas ut redan nu.

Hockeyklubbar får högst belopp

I Kalmar län får 135 föreningar dela på drygt 600 000 kronor. Hockeyklubbarna Västerviks IK och IK Oskarshamn får mest, drygt 34 000 kronor var. 

Corona i Kalmar och Kronobergs län

I Kronobergs län är det 88 föreningar som får dela på 430 000 kronor. Där är det Tingsryds AIF som får högst summa, det handlar om 48 000 kronor. Östers IF får 37 000 kronor i extra stöd.

I båda länen är det fotbollen som får mest pengar, följt av hockeyn och innebandyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet