Under utbildningen poängterades bland annat att det inte bara gäller att hålla sig till restriktionerna för hur stort antal personer som får lov att träffas utomhus, utan att det är innehållet i aktiviteterna och möjligheten att hålla avstånd som är det viktiga.
Maria Larsson som är chef för studenthälsan på Linnéuniversitetet säger att hon stod helt bakom studentkårens bedömning att det gick att genomföra nollningen trots det rådande pandemiläget.
I klippet ovan hör du om hur universitetet resonerade när de ställde sig bakom nollningen.
Svårare att ha kontroll över hemmafester
Enligt Maria Larsson hade en coronasäkrad nollning varit det allra bästa ur ett smittskydsperspektiv. Bland annat eftersom varken kåren eller universitetet under utbrottet i våras hade någon kontroll över hur studenterna umgicks.
– Erfarenheten från i våras är att när det inte var några pubar öppna så blev det väldigt mycket hemmafester. Vi visste att det var många fler studenter som skulle söka sig till campus i och med att det nu skulle bedrivas campusförlagd undervisning. Och att då ha ett begränsat utbud jämfört med vanliga introduktioner såg vi som det bästa alternativet.