Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Man hade kanske kunnat gjort något för att minska risken för översvämning, säger Stefan Carlsson, projekt- och underhållningsansvarig på Uppvidingehus. Foto: SVT/Frida Lindhe

Biblioteket i Älghult förstördes av regnet – var tickande bomb

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Stefan Carlsson, projekt- och underhållningsansvarig på det kommunala fastighetsbolaget Uppvidingehus, så var Älghults bibliotek som en tickande bomb för att ta skada av regn. Översvämning i lokalen hade skett flera gånger innan – men trots det hade man inte vidtagit några åtgärder.

Biblioteket i Älghult är byggt i en sänka och när det regnar blir det som en mindre pool, det konstaterar Stefan Carlsson och säger att kommunen varit väl medveten om detta. Men trots det har man inte vidtagit några åtgärder – och nu ett år efter skyfallet – står samhället i Älghult utan bibliotek.

– Man hade kanske kunnat gjort något för att minska risken för översvämning, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.