Uppvidinge krävs på 300 000 för brister i gymnasieskolan. Foto: SVT

Uppvidinges skolchef tvingas sluta omedelbart

Uppdaterad
Publicerad

I dag träffades Uppvidinges kommunstyrelse för ett extrainsatt möte. På dagordningen stod ett enda personalärende, gällande kommunens skolchef Mikael Falk. ”Vi har varit överens om att skolchefen inte haft möjlighet att göra ett bra jobb” säger kommunalrådet Åke Carlsson (C).

Partierna i kommunstyrelsen var överens om att Mikael Falk inte kan vara kvar på sin post.

– Alla var överens om att arbetssituationen inte fungerar. Han har varit ifrågasatt under en lång tid, säger Åke Carlsson (C).

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Centern och Sverigedemokraterna menade dock att man skulle vänta med att arbetsbefria Mikael Falk tills en annan lösning, men Socialdemokraterna och Landsbygdspartiet röstade igenom att han arbetsbefrias på en gång.

– Rätt många arbetsuppgifter har skolchefen skött själv. Rycker man bort någon från en arbetsgrupp på fem personer blir det ett stort hål. Personalchefen och kommunchefen har letat efter en skolchef men vi har inte hittat någon än, ens tillfälligt, säger Åke Carlsson (C).

Nu inleds förhandlingar kring villkoren för avslutandet av anställningen.

SVT Nyheter Småland har sökt både Socialdemokraternas Niklas Jonsson och Mikael Falk utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet