Åklagare Kjell Janneson hoppas kunna väcka åtal denna veckan i fallet med den uppmärksammade dödsolyckan där två personer omkom. Foto: SVT

Utredningen kring dödsolyckan på Öland klar – redo att väcka åtal

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen kring dödsolyckan på Öland förra sommaren är nu klar och åklagaren är redo att väcka åtal, det berättar åklagaren Kjell Janneson för SVT Nyheter Småland.

Drygt ett år efter den uppmärksammade dödsolyckan på Färjestaden på Öland är nu utredningen klar. Åklagaren Kjell Janneson uppger för SVT att han har fått förundersökningen av polisen och att försvaret delgivits.

– Jag har aviserat att jag kommer väcka åtal, det är oklart exakt när på grund av att det fortfarande är semestertider. Men jag ska försöka väcka åtal i veckan, säger han till SVT.

Dödsolycka i Färjestaden

Familj blev påkörd

Det var den 22 juli förra året som en familj på fyra blev påkörda av en bilist på ett sommarstugeområde. En ung pojke och en kvinna i 45-års åldern omkom i olyckan.

En man i 55-års åldern misstänks för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.

Åtalet har försenats i flera omgångar, bland annat eftersom försvaret menar att den misstänkte mannen kan ha lidit av ett sjukdomstillstånd som orsakade olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Färjestaden

Mer i ämnet