Våldtog kvinna flera gånger – döms till sex års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern dömdes av Kalmar tingsrätt under tisdagen till sex års fängelse efter att ha utfört flera våldtäkter mot en kvinna i en lägenhet i Kalmar.

Mannen döms även till att betala skadestånd till kvinnan på över 250 000 kronor för kränkning, sveda och värk. Mannen ska bland annat ha slagit kvinnan och strypt henne med spännband.

Våldtagit flera gånger

Det var i mars i år som mannen ska ha våldtagit kvinnan ett flertal gånger i en lägenhet i Kalmar. Mannen döms för tre fall av våldtäkt varav en betecknas som grov. Han döms även för olaga hot efter att ha skickat flera hotfulla meddelanden till henne.

Fotograferat under samlag

Mannen ska även vid två tillfällen ha fotograferat en annan kvinna under samlag utan hennes vetskap. Det ska ha hänt någon gång under september 2021 och februari 2022 då de hade en relation.

Skrev bok

I förundersökningen har utdrag ur en skönlitterär bok använts som den misstänkte mannen skrivit, där beskrivs ingående hur en man som fått kontakt med kvinnor via dejtingappar och sedan stryper dem till döds.

Mannen döms för två fall av kränkande fotografering och ofredande och ska betala skadestånd på 15 000 kronor till den andra kvinnan. Mannen ska sitta häktad tills att domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.