Rånarna slog till mot Coopbutiken vid 19-tiden på lördagen, då det fortfarande fanns kunder i butiken. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Väpnat rån mot livsmedelsbutik i Blomstermåla

Uppdaterad
Publicerad

Fyra till fem maskerade personer rånade en livsmedelsbutik i Blomstermåla under lördagskvällen. Gärningspersonerna ska ha hotat personalen med ett skjutvapenliknande föremål innan de försvunnit från platsen i bil. En person fick motta slag i samband med rånet.

Larmet om rån i livsmedelbutiken på Mönsteråsvägen i Blomstermåla kom vid 19-tiden på lördagskvällen.

Enligt polisen var det fyra till fem personer som hotade personalen med ett skjutvapenliknande föremål, och fick med sig lotter och kontanter.

Gärningsmännen ska sedan ha försvunnit från platsen i en bil.

– Eventuellt ska den ha varit ljus till färgen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion syd till SVT på lördagskvällen.

Fick motta slag

Vid rånet ska det ha funnits både personal och kunder i butiken. En person ska ha fått ta emot ett eller flera slag och kontrolleras av ambulanspersonal på plats, uppger polisen på lördagskvällen.

Söndagen efter butiksrånet håller mataffären i Blomstermåla stängt.

Under söndagsmorgonen bekräftar polisen att den skadade är en anställd i butiken.

– En person i personalen skadas och vi har haft ambulans på plats, men ingen uppgift om personen fått åka, säger Evelina Olsson, pressinformatör på polisen region syd.

Rånarna på fri fot

Butiken är avspärrad och polisen söker under söndagen fortfarande efter rånarna som är på fri fot. Under natten har man genomfört ett flertal kontroller av fordon och personer.

– När det handlar om grova brott så gör vi alltid kontroller av olika slag, även av personer. Men det har inte lett till något gripande, säger Evelina Olsson.

Under söndagsförmiddagen kommer polisen att göra en teknisk undersökning på plats, men redan under gårdagskvällen gjordes fynd som skickats på analys.

Händelsen rubriceras som grovt rån, och är det sjätte rånet eller rånförsöket i Kalmar län på drygt två veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer