Helén Andersson driver en dejtingsajt som nu arrangerar singelträffar. Foto: SVT/TT

Singelträffar på Alla hjärtans dag i Småland

Publicerad

Under Alla hjärtans dag den 14 februari kan det känns tuff för dem som inte har någon parter att fira tillsammans med. Nu ordnas singelträffar på flera platser i landet, bland annat i Växjö, Nässjö, Eksjö och Jönköping. 

Det är Helén Andersson som driver en dejtingsajt som arrangerar träffarna. 

Varför ordnar du de här singelträffarna på Alla hjärtans dag? 

– För att jag har varit så arg, för det annonseras bara för par. Sverige ser inte så ut, för det är 40 procent som lever ensamma. Varför ska man på Alla hjärtans dag bara rikta sig till par? Jag har retat mig på det i många år, säger Helén Andersson.

1,8 miljoner ensamma

Enligt statistik från SCB var det 2019 drygt 1,8 miljoner som levde i ensamhushåll i Sverige. 

På restaurangen Chapter House i Växjö ska en singelträff med middag hållas. På fredagsförmiddagen hade åtta personer anmält sig. 

– När man lever som singel ser man att det är väldigt mycket fokus på par i alla sammanhang. Jag har varit gift i 28 år, så jag kan verkligen jämföra. Fler och fler lever som singlar idag, så det behövs kontaktytor för dem, säger Birgitta Jönesteg, som är med och arrangerar träffen i Växjö. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.