Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör campingägare Kent-Olof Nords tankar om situationen med bristen på vatten i området i klippet. Foto: Jesper Johansson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Vattenbrist på Stenåsa camping – har fått låna in två vattentankar

Publicerad

Stenåsa camping på sydöstra Öland stötte under förra veckan på problem med trycket i kranarna i campingens servicehus. Lösningen fick bli att låna in två vattentankar med hjälp av kommunen och företagare i området för att säkra upp bristen på vatten.

– Man får lite ont i magen, vi vill erbjuda våra gäster den servicen som vi utlovar, säger Kent-Olof Nord, ägare av campingen.

Den milda vintern och den varma sommaren har gjort att vattennivån sjunkit markant i campingens brunn. Något som resulterade i att gästerna under förra veckan märkte av att vattnet inte rann som vanligt i kranarna.

– För ett antal år sedan 2016, 2017 hade vi samma problem och då ställde vi också dit vattentankar så det är en lösning som funkar tillfälligt, säger Kent-Olof Nord.

Tittar på olika lösningar

Hur reagerar gästerna på situationen?

– Det är blandade reaktioner när man säger att vattnet är slut, för många som kommer från storstäder där vattnet alltid finns i kranen kan det bli en omställning att inte ha det här.

De två vattentankarna står i anslutning till campingen och är inkopplade till en vattenpump som kan känna av när ersättningsvattnet från tankarna behöver användas. Men det är inte en lösning som Kent-Olof Nord ser som hållbar i längden.

– Det som snurrar hos oss på campingen är att titta över lösningar med till exempel eget avsaltningsverk, men även att ligga på kommunen kring vad deras planer är över utbyggnaden av kommunalt avlopp och vatten här på östra Öland.

Se vattentanken och hör mer från campingägaren Kent-Olof Nord i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer