Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Glenn Mossblad, ordförande i Växjö Vattenskoterklubb håller med om att körkort kan vara bra för oerfarna förare. Men han motsätter sig en höjning av åldersgränsen från 15 till 18 år för att få köra vattenskoter. Foto: SVT/TT.

Vattenskoterförening om kritiken: ”Uppförstorat”

Uppdaterad
Publicerad
Växjö kanot club hävdar att vattenskotrar blivit en olägenhet till sjöss i Helga- och Toftasjön. Växjö vattenskoterklubb tonar ner kritiken och menar att det dras för stora växlar på de incidenter som inträffat.

– Om jag ska vara helt ärlig är det lite uppförstorat. Det är lätt att en händelse blir fem, säger Glenn Mossblad, ordförande i Växjö Vattenskoterklubb.

”Behövs ingen höjd åldersgräns”

Växjö kanot club hävdar att deras medlemmar inte längre kan träna i Helgasjön på grund av vårdslösa vattenskoterförare. De kräver en skärpt lagstiftning i ett brev som skickats till regeringen, bland annat att förarbevis och höjd åldersgräns ska införas.

Glenn Mossblad tycker att kravet på förarbevis är en bra idé men inte att åldersgränsen höjs.

– Det behövs inte. Jag tycker att föräldrar kan ta sitt ansvar och lära sina barn vad som gäller till sjöss. Dessutom finns det olika nycklar som kan reglera maxhastigheten på vattenskotrarna, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer