Anna Tenje (M) är ordförande för kommunstyrelsen Växjö kommun. Foto: SVT

Växjö kommun överväger överklaga tillståndet

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen blev det klart att företaget Swerock får bedriva bergtäkt vid Engaholm i Alvesta kommun. Växjö kommun granskar nu tillståndsbeslutet och funderar på att överklaga till Mark- och miljödomstolen.

Boende i  samhället Gemla som ligger i närheten av den planerade bergtäkten, men i Växjö kommun, har uttryckt oro. Efter protester mot planerna av bergtäkten och synpunkter på ansökan har Swerock gjort ändringar för att minska bullerstörningar.

Men Växjö kommun är trots det inte nöjd med tillståndsbeslutet från Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen i Kalmar.

Växjö kommun har tidigare velat stoppa planerna på bergtäkten, bland annat eftersom tung lastbilstrafik skulle passera genom det lilla samhället Gemla. Och nu övervägar man alltså att driva frågan vidare genom att överklaga beslutet till Mark- och miljödomstolen.

Hör Anna Tenje (M) ordförande i kommunstyrelsen i Växjö kommun i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planerad bergtäkt i Alvesta kommun

Mer i ämnet