Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun. Foto: SVT

Växjö kommun polisanmäler elsparkcykelsföretag

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen valde Växjö kommun att polisanmäla företaget Ryde som står bakom etableringen av elsparkcyklarna i stan. Argumentet är att de inte sökt polistillstånd.

Trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg se mycket allvarligt på att företaget bryter mot ordningslagen, när de inte sökt tillstånd att få nyttja kommunal mark.

– Jag ser mycket allvarligt på det. Om inte de söker tillstånd så behöver väl inte andra heller göra det, för till exempel uteservering, trottoarpratare  eller tivoli. Då kan vi släppa allting fritt och det vill vi inte,  säger han. 

Elsparkcyklar i Växjö

SVT Nyheter Småland har tidigare berättat att kommunen beslagtagit ett dussin elsparkcyklar som stått felparkerade. Under måndagen hämtades alla cyklar ut av företaget till en kostnad på 500 kronor per elsparkcykel.

SVT har varit i kontakt med företaget flera gånger men deras vd har ännu inte ställt upp på en intervju.

I klippet nedan kan du se var de beslagtagna elsparkcyklarna hamnar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcyklar i Växjö

Mer i ämnet