Foto: Bildbyrån

Växjö Vipers tränare lämnar – besked på torsdagen

Publicerad

Växjö Vipers byter tränare mitt under pågående säsong. Christian Guntsch meddelade under torsdagen att han slutar som tränare.

Christian Guntsch säger att beslutet beror på familjesituationen relaterat till tiden han lägger som elittränare för SSL-laget. Christian Guntsch har varit assisterande tränare i två år och tog över som huvudtränare vid inledningen av den här säsongen efter Niklas Nordén. Men nu när drygt två tredjedelar av säsongen har gått väljer han att sluta.

– Inom elitidrott är man alltid beredd på att saker kan hända, här gäller det att snabbt hitta bra lösningar så att spelare känner sig trygga och vi kan jobba vidare, säger Stefan Angeskog klubbchef Växjö vipers.

Schönbeck tar över

Johan Schönbeck tar över som huvudtränare resten av den här säsongen. Han har varit i tränarstaben i Växjö vipers i många år och har även meriter från Schweiz, där han bland annat vunnit mästerskapet två gånger och utsetts till årets tränare vid två tillfällen.

– Vi är lyckligt lottade som har Johan Schönbeck, han har mycket meriter som tränare och har varit huvudtränare tidigare men jag tror inte att det var hans tanke att gå in som huvudtränare nu,  men det här är en bra lösning i ett sådant här läge. Sen får vi bygga framåt med en lösning till kommande säsong, säger Stefan Angeskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer