Växjöman rånades och fördes bort – fem döms

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer döms för inblandning i ett rån där de förde bort en 21-årig man från hans bostad i Växjö kommun i februari. Två av dem döms till fängelsestraff.

Fyra män, mellan 15 och 24 år gamla, döms för rån och människorov.

Två av männen döms till fängelse i 2 år och 6 månader. De andra två är under 18 år och döms istället till ungdomsvård respektive ungdomsövervakning, med hänsyn till deras unga ålder.

En femte person, en 21-årig kvinna döms till fängelse i 10 månader för medhjälp till rån och människorov.

Samtliga döms också till att betala skadestånd.

Rånades och fördes till soprum

Det var i början på februari som en 21-årig man från Växjö kommun blev rånad i anslutning till sin bostad. Där mannen blev rånad på bland annat sin mobiltelefon och plånbok genom våld och hot.

Enligt åklagaren ska männen utgett flera sparkar och slag mot den 21-årige mannens ansikte, huvud och kropp med hjälp av händer och en sladd eller kabel.

Efter rånet fördes mannen bort mot sin vilja in till ett soprum, där slag utdelats för att få mannen att nollställa den stulna mobiltelefonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.