De fem personerna åtalas vid Växjö tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Ung man rånades och fördes bort – nu åtalas fem personer

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män, två under 18 år, åtalas misstänkta för att ha rånat och fört bort en 21-årig man från hans bostad i Växjö i början på februari i år.

En 21-årig kvinna åtalas misstänkt för medhjälp.

Det var i början på februari som en 21-årig man boende i Växjö kommun blev rånad i anslutning till sitt hem. Enligt åtalet ska en medhjälpare tillsammans med en medmisstänkt ha bestämt träff med mannen.

Enligt polisen är de inblandade bekanta med varandra.

Fyra av de åtalade unga männen ska tillsammans, efter att de genomsökt mannens bostad, genom våld och hot stulit en mobiltelefon, en plånbok, ett par trådlösa hörlurar och en väska.

Enligt åtalet ska flera sparkar och slag ha utdelats mot den 21-årige mannens ansikte, huvud och kropp med hjälp av händer och en sladd eller kabel.

Fördes till soprum

I stämningsansökan framgår också att männen efter rånet fört bort den 21-årige mannen mot hans vilja in till ett soprum, där slag utdelats för att få mannen att nollställa den stulna mobiltelefonen.

De fyra misstänkta unga männen, som är i åldrar mellan 15 och 24 år, åtalas för rån, människorov, mindre grovt brott samt övergrepp i rättssak. Det sistnämnda efter att ha försökt stoppa den drabbade mannen från att anmäla brott till polisen genom dödshot.

Den 21-åriga kvinna som åklagaren benämner som medhjälpare åtalas för både medhjälp till rån och medhjälp till människorov, mindre grovt brott.

Samtliga misstänkta förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.