Foto: Mikael Fritzon TT

Advokaten om misstänkta barnadråpet: ”Viktigast att min klient är friad”

Uppdaterad
Publicerad

Det tog nästan ett helt år innan kvinnan som var misstänkt för dråp eller mord på sitt nyfödda spädbarn kunde frias helt och hållet från misstankarna.

Under gårdagen stod det klart att det inte längre finns någon brottsmisstanke mot den kvinna i Kalmar som sedan november förra året varit misstänkt för dråp eller mord på sitt eget nyfödda barn.

Det var först när rättsmedicinska i Lund var klar med sin utredning som kammaråklagare Jeanett Boye kunde fatta beslut om att lägga ner förundersökningen eftersom rättsläkarnas utredning inte visade att något brott begåtts mot spädbarnet.

Förståelse för den långa processen

Den tidigare misstänkta kvinnans försvarare, advokat  Michael Boberg, säger att han har förståelse för att den medicinska utredningen tog så lång tid.

– Jag har inte sett utredningen, men det är ju av största vikt att utredningen görs mycket grundligt, säger han.

– Den medicinska utredningen har uppenbarligen tagit hela den här tiden. Visst hade man kunnat önska att det hade gått snabbare, men det viktigaste är ju ändå att min den visat att min klient är helt och hållet friad från alla misstankar, säger han

SVT har pratat med familjen vars spädbarn avled under oklara former i november förra året. De vill avvakta med att ge några kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.