Hör experten: Då kan prisfallet stanna. Foto: SVT Arkiv

Villapriser vänder och går upp – Kalmar län rör sig mest

Uppdaterad
Publicerad

I Kronobergs län har bostadsrätterna minskat i värde med fyra procent de senaste tre månaderna, medan Kalmar läns priser ligger still.

Men Kalmars prisfrysning kommer efter en kraftig nedgång, så jämfört med den här tiden förra året så är priserna för en bostadsrätt fortfarande tio procent lägre. Kronobergs läns bostadsrätter har fortsatt sjunka och är nu i snitt värda 16 procent mindre jämfört med 2022, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

För Kronobergs villor har värdet på tre månader ökat med två procent, men på tolv månader är siffran fortfarande negativ på minus elva procent.

I Kalmar län har villapriserna ökat med fyra procent, vilket är den tredje största ökningen i landet, men jämfört med samma tid förra året så har värdet ändå minskat med nio procent.

LISTA: Tre tips till dig som ska in på bostadsmarknaden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Cecilia Hermanssons tre bästa tips i klippet ovan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.