Foto: Arkivbild - Bildbyrån

Efter homofob kommentar – Vipersspelaren kan komma att anmälas

Publicerad

Den innebandyspelare i Växjö Vipers som fällde en homofobisk kommentar till en spelare i Jönköping kommer inte att stängas av. Klubbchefen i Växjö Vipers säger till P4 Kronoberg att ingen vinner på att anmäla enskilda spelare. Men under tisdagseftermiddagen förtydligade JIK:s ordförande Dan Nordlöf i sociala medier att det fortfarande kan vara aktuellt att anmäla Växjöspelaren.

Det var efter söndagens innebandymatch mellan Växjö Vipers och Jönköpings innebandyklubb som en Vipersspelaren fällde en homofobisk kommentar till Jönköpingsspelaren.

Jönköpingsspelaren Weidman skriver om händelsen på sitt twitter-konto.

”Under matchens slut blir jag rappad av en Växjöspelare som sedan säger till mig: ”jag hörde att din bror var bög, fy fan vad hemskt”.

Ingen anmälan

De båda klubbarna satt under måndagen i möte. Jönköpingsklubben hade tänkt att anmäla Vipersspelaren till Svenska Innebandyförbundets juridiska nämnd. Men efter mötet har Jönköping tänkt om och någon anmälan kommer inte att göras. Det rapporterar P4 Kronoberg.

– Det här handlar inte om att bestraffa någon enskild vi är rörande överens om det att stänga av eller anmäla en enskild spelare vinner vi ingenting på i stort heller, säger Stefan Angeskog, klubbchef i Vipers till radion.

Fel – att JIK inte skulle anmäla

Men under tisdagsdagseftermiddaen meddelade JIK:s ordförande Dan Nordlöf att en anmälan av Växjöspelaren ändå kan vara aktuell. JIK väntar just nu besked från innebandyförbundet om hur regelverket kring en sådan anmälan ser ut.

”Det står i olika medier att JIK inte kommer att anmäla vilket är fel!...Vi inväntar nu guidens från SIBF och den juridiska nämnden.”, skriver Dan Nordlöf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer