Eddy Dabo säger att han kände både den mördade kvinnan och den misstänkta gärningsmannen. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT

Grannen Eddy kände misstänkt gärningsman: ”Helt ofattbart”

Uppdaterad
Publicerad

Eddy Dabo i Alvesta bor i grannskapet där mordet inträffade. Han var på väg hem från affären på lördagen när han såg den livlösa kvinnan utanför en entré till huset där han bor.

– När jag kom tillbaka så hade polisen avspärrat och jag såg kvinnan ligga där, säger han.

Han berättar att han kände både kvinnan och den misstänkta gärningsmannen ytligt och säger att han är i chock över vad den gripne mannen misstänks ha gjort.

– Han brukar komma hem till mig och äta mat, jag har varit hemma hos honom. För mig är detta ofattbart. Jag förstår inte vad som kommit in i hans huvud när han gjort såhär, säger han.

”Alla är i chock”

Flera grannar i området blev vittnen till händelsen, och under söndagen samlades flera vid den plats där kvinnan mördades. Både ljus och blommor har ställts på platsen.

– Alla är i chock. Det var till och med några killar här som grät, tårarna trillade ner, du vet. Det är hemskt, säger Eddy Dabo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.