Foto: SVT/Karin Fallenius

13 covidpatienter på Södertälje sjukhus: ”Ser en liten ökning”

Publicerad

Just nu finns 13 inskrivna covidpatienter på Södertälje sjukhus och av dessa vårdas en på IVA. Samtidigt väntar ytterligare 13 på provsvar och på sjukhuset ser man nu tecken på att kurvan går uppåt.

– Vi ser en liten ökning jämfört med vad det varit under en längre tid under hösten, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Södertälje sjukhus som samtidigt menar att man är långt från nivåerna i våras.

– Kurvan är inte lika brant som när det ökade dramatiskt i mars och april, säger hon.

Coronaviruset i Södertälje

Ännu inget stabsläge

Sjukhuset har ännu inte heller gått upp i stabsläge. SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat om ett ansträngt läge på akuten och där planerar man att om några veckor sätta upp det coronatält som tidigare fanns på platsen.

– Men det beror mest på vädret. En del patienter får ju vänta utomhus och det har gått bra under sommaren och hösten, säger Hejdenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet