Allt fler och fler söker sig till böckerna

Allt fler söker studiemedel – Södertälje sticker ut i länet

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler väljer att studera vidare på universitet och högskolor, och i Södertälje är det hela 17 procent fler som har beviljats studiemedel 2020 än det var 2019.

År 2020 var ett rekordår, i alla fall om man ser till hur många som valde att studera på eftergymnasial nivå. Jämfört med föregående år är det 14 procent fler som beviljats studiemedel i Stockholms län.

Södertälje sticker ut i länet, och ligger på en delad fjärde plats, tillsammans med Tyresö och Upplands-Bro, över de kommuner i länet som haft störst ökning av studerande med studiemedel.

Coronaviruset i Södertälje

Pandemin blev en tankeställare

Coronapandemin och svårigheter att få jobb är ett par av anledningarna till att fler börjat studera.

– När pandemin började så såg man hur folk började bli permitterade och varslade. Det blev en tankeställare att man aldrig är säker på något vis, säger Tara Azzo, student på Kungliga Tekniska Högskolan Södertälje.

I videon ovan hör du förstaårsstudenter om varför de valde att börja studera 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet