Foto: Izabelle Nordfjell/TT

App ska få dig att uppleva Södertälje på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt sätt att uppleva Södertälje har lanserats. Genom en mobilapp kan du bli guidad runt i kommunen, men också spela in och dela dina egna ljudguider.

– Vi vill lyfta fram Södertäljes historia på ett annorlunda sätt, säger Aljoša Lagumdžija på Södertäljebyrån.

– Det finns så mycket att visa upp för både Södertäljebor och turister. Staden har ju formats mycket av sin historia. Känner man till den så förstår man varför det ser ut som det gör i dag, säger Aljoša Lagumdžija, chef på Södertäljebyrån.

Kommer finnas på andra språk

I appen finns 35 platser, så kallade spottar, som gör nedslag i olika tidpunkter i historien i centrala Södertälje. Lyssnaren får veta mer om historien – ända från 700-talet fram till nutid.

Ljudfiler på engelska, arabiska och finska kommer att vara klara till sommaren och då kommer även fler spottar för kommundelarna att produceras.

Skapa egna spottar för dina smultronställen

Användarna kan också skapa egna spottar. Man kan till exempel berätta om sitt bästa besöksmål eller tipsa om vilket naturreservat man gillar bäst.

– Vi vill också ge människor möjlighet att berätta och dela med sig av sina ena berättelser om Södertälje, säger Aljoša Lagumdžija.

Appen

Den nya berättelseappen är ett samarbete mellan Södertälje kommun och företaget Storyspots. Det är en del av Destination Södertäljes program Framtidens båt- bad- och turistort 2016-2022, som syftar till att utveckla besöksnäringen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.