Foto: SVT

Assyriska FF:s styrelse byts ut – hade extrainkallat möte

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Assyriska FF fortsätter kämpa för sin överlevnad. Under ett extrainkallat möte i veckan byttes den tidigare styrelsen ut. Målet är att försöka öka engagemanget för klubben – och att rädda den blödande ekonomin.

Assyriska FF har länge haft ekonomiska problem, man brottades bland annat med stora skulder till Södertälje kommun.

Efter det extra inkallade mötet bildades ett antal grupper, exempelvis en kommitté och en ungdomsgrupp, som ska gå igenom hela föreningen och se var det brister. Yilmaz Kerimo, socialdemokrat i Södertälje och föreningsmedlem, är den som ska leda de cirka 30 medlemmarna som alla nu arbetar ideellt för att ekonomin inte räcker till.

– Nu måste alla krafter samlas för att vi ska kunna rädda Assyriska, säger han.

Ny styrelse ska tillsättas

Den tidigare styrelsen har byts ut och en ny, tillfällig, ska tillsättas i nästa vecka som ska leda arbetet fram till nästa ordinarie årsmöte. Yilmaz Kerimo poängterar att ingen är petad.

– Den gamla styrelsen har gjort allt de kunnat och nu har de bett om hjälp, när engagemanget brister blir det svårt. Nu måste alla bidra.

Rensat bland utgifter

Han förklarar att styrelsen bland annat har rensat upp bland utgifter genom att de har skurit ner på personal på kansliet.

– Vi ska anställa en ny på kansliet så fort vi kan, det funkar ju inte utan. Men först måste vi komma in med ny energi så att laget kan börja vinna fler matcher. Vi behöver mer positivitet, en ny gnista, säger Yilmaz Kerimo.

Hur nära konkurs är ni?

– Ekonomin har varit ett problem länge, det har varit knappa resurser, men jag tror inte vi kommer försättas i konkurs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.