Läkemedelsbolaget vill säkra kompetensförsörjningen Foto: TT

Astra Zeneca nyanställer 250 personer

Uppdaterad
Publicerad

Astra Zeneca skapar flera hundra nya jobb i Södertälje, det bekräftar läkemedelsjätten för SVT Nyheter Södertälje.

250 nya jobb skapas i Södertälje när Astra Zeneca nu storsatsar på att fastanställa sina konsulter, något Svenska Dagbladet var först med att rapportera. Målet i framtiden är att enbart ha 10 procent konsulter, och att ingen ska behöva vara konsult i mer än ett år.

– Framtiden kommer vara mer digitaliserad, och vi känner att vi behöver gå hand i hand med våra kollegor och säkra kompetensförsörjningen framöver, säger Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca AB och Norden Baltikum till SVT.

Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca AB Foto: SVT

Hon fortsätter:

– Det är en komplex arbetsplats, därför är det viktigt att utvecklas tillsammans.

Nytt lönesystem

Förutom de 250 nyanställningarna ska Astra Zeneca dessutom införa ett nytt lönesystem som är kompetens- och prestationsbaserat.

– Det måste bli tydligare för medarbetarna vad de ska göra för att kunna utveckla sig, man behöver ständigt utveckla sig för den här typen av jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.